• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

EFEMERA-KİTAP-FOTOĞRAF-OBJE MÜZAYEDESİ

5 Kasım 2023 saat 21.00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır.  Komisyon Oranı: %20 Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 1 haftadır.

Lot: 127 » Efemera

ASKERİ TARİH

İttihat ve Terakki Merkez-i Umumi üyesi, Dahiliye Nazırlığı ve Meclis-i Mebusan reisliği yapmış olan Hacı Âdil Arda'nın Malta'da sürgündeyken eşine yazdığı mektup,

Mektup "FREE FROM PRISONER OF WAR - MALTA" damgalıdır.

Hacı Adil Arda, 1908 ihtilalinden sonra Selanik Rüsumat Nazırı, bir sene sonra Edirne Valisi, 1910’da İttihad ve Terakki Cemiyeti Umumî Kâtibi oldu. Aynı yıllarda Selanik Hukuk Mektebinde dersler de verdi. 1911’de Dâhiliye Nazırlığına getirildi. 1912’de Gümülcine Mebusu ve ikinci defa Dâhiliye Nazırı, sonra tekrar ve geniş salâhiyetle Edirne Valisi oldu. 1914’te Bursa Mebusu seçildi. Sonra Meclisi Mebusan Reisliğine getirildi ve Birinci Cihan Harbi Mütarekesinde İttihat ve Terakki yöneticileriyle birlikte Malta’ya sürgün gönderildi. Oradan ve tedavi için gittiği Almanya’dan dönüşünde Millî hükümet tarafından önce Adana, sonra Bursa Valiliklerine tayin edildi. 1923’te Reji Umum Müdürü olmuştur.

Detaylar
Lot: 130 » Fotoğraf

ASKERİ TARİH

Kurtuluş Savaşı'nda 30 Ağustos Büyük Taarruz'da yaralanan gazi askerler hatıra fotoğrafı

Fotoğrafın arkasında fotoğraftaki gaziler hakkında Büyük Taarruz'da 28 Ağustos 1338'de Balmahmud İstasyonu civarındaki Kepeztepe Muharebesi'nde yaralanan askerler olduğuna dair Osmanlıca bilgi mevcuttur.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 14
sonraki