24 Eylül 2023 saat 21.00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Komisyon Oranı: %20 Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 1 haftadır.
HAVACILIK
Osmanlı dönemi tayyareden çekilmiş tarihî yarımada ve Haliç fotoğrafı
Fotoğrafta Osmanlıca "Tayyareden alınan Haliç seması" yazılıdır.
Topkapı Sarayı, Sultanahmed Camii, Ayasofya ve Galata Köprüsü gözükmektedir.
Paylaş
HAVACILIK
Erken dönem Tayyareciden Osmanlıca ithaflı ve imzalı fotoğraf
24/5/ 1927 tarihi yazılı.
Paylaş
İzmir'in kurtuluşunun beşinci yıldönümünde arabada oturan fotoğrafhane sahibi HAMZA RÜSTEM BEY,
"HAMZA RÜSTEM FOTOĞRAFHANESİ 9 EYLÜL 338 BÜYÜK BAYRAMININ 5. YIL DÖNÜMÜNÜ TÜRK KARDAŞLARIYLA KUTLAR!",
İzmir'in kurtuluşunun 1927 senesi kutlamaları,
Arkada Osmanlıca Tobako Kumpanyası Deposu'na ait tabela bulunmaktadır.
Paylaş
Konya şehir tarihini gösterir Osmanlı ve erken Cumhuriyet dönemi 54 adet fotoğraftan oluşan lot,
Konya Mevlevihanesi
Konya Mevlevileri
Konya Atatürk Heykeli
Konya Lisesi
Konya Şehitler Anıtı
Türbeler
Camiler
Minareler
Paylaş
Osmanlı dönemi Mevlevi dervişi,
Nadir fotoğrafhane, Rize Foto Muammer, 11x8 cm
Paylaş
Galata ve Üsküdar Mevlevihanesi neyzenbaşısı Emin Dede
Ömer Vasfî Efendi῾nin kardeşi olan Mehmed Emin Dede Efendi, 5 Cemaziyelevvel 1300/14 Mart 1883 tarihinde Tophane῾de Defterdar Mahallesi῾nde dünyaya geldi. Sülüs ve nesih yazıyı çukurcumalı Kadri Efendi῾den öğrendi. Düzenli bir yazı eğitimi almadı, ancak kabiliyetiyle güzel eserler verdi. Ağabeyi Ömer Vasfî Efendi, hattat Sami Efendi῾ye derse gittikçe, o da yanında gitti. Sami Efendi῾den çokça istifade etti.çok iyi bir hattat, ayrıca çok iyi bir neyzendi. Galata Mevlevihanesi῾nin Neyzenbaşısı oldu. Kendisine ‴Emin Dede‴ denmesi bu yüzdendir. Emin Efendi 1914῾de Genel Kurmay dairesi hattatlığına tayın edildi. çok güzel istifler yaptı, levhalar yazdı. 1945 yılında vefat etti.
Paylaş
Mason şâir feylesof Rızâ Tevfik Bölükbaşı, Resne Fotoğrafhânesi
Hece vezninde yazdığı şiirlerle tanınan Rıza Tevfik Bölükbaşı, felsefeye merakı nedeniyle Feylesof Rıza olarak anılırdı. Tıp eğitimi gören Rıza Tevfik, Osmanlı döneminde milletvekilliği, Millî Eğitim Bakanlığı da yapan çok yönlü bir kişilikti. Politikadaki tutarsızlıkları ve ateşli kişilik yapısı nedeniyle olaylarla dolu bir ömür sürdü. Sevr Antlaşması’nı imzalayan Osmanlı delegesi olarak Yüzellilikler arasında yer aldığı için uzun yıllar sürgünde yaşadı; gurbet acısını, şiirlerinde dile getirmiştir.
Paylaş
Şâir-i Azam Abdülhak Hâmid Bey ve feylesof Rızâ Tevfik Bey
Abdülhak Hamid Bey, Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde ve Cumhuriyet Türkiye'sinin ilk yıllarında eserler vermiş, modern edebiyatın doğuşunda etkin bir isimdir. Köklü ve eski bir ulema ailesinin ferdi olarak 2 Ocak 1852 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Hayatının her döneminde yüksek mevkilerde bulunarak, dünyanın birçok yerini görme fırsatı yakaladı ve çağının büyük ve güçlü bir sanatçısı sayılmıştır. Tanzimatı, Birinci ve İkinci Meşrutiyetleri ve Cumhuriyeti gören; bu devirlerdeki Tanzimat, Edebiyat-ı Cedide, Millî Edebiyat ve Cumhuriyet devri edebiyatlarını yakından tanıyan sanatçı, Türk edebiyatında büyük şair anlamında "Şair'i Azam" sıfatı ile anılmıştır.
Paylaş
"Kaldırımlar Şairi" NECİP FAZIL KISAKÜREK'in bir mahkeme duruşması esnâsında çekilmiş fotoğrafı
18x12 cm,
Necip Fazıl, 24 yaşındayken yayımladığı ikinci şiir kitabı Kaldırımlar ile tanınmış ve "Kaldırımlar Şairi" lakabıyla anılmıştır. 1934 yılına kadar sadece şair olarak tanınmış ve o devirde Türk basınının merkezi olan Bâb-ı Âli'nin önde gelen isimleri arasında yer almıştır. 1934 yılında Abdülhakîm Arvâsî ile tanıştıktan sonra büyük bir değişim yaşayan Kısakürek, 1943-1978 arasında 512 sayı yayımlanan Büyük Doğu dergisi yoluyla İslamcı görüşlerini kamuoyuna duyuran ve Büyük Doğu Hareketi'ne önderlik eden bir şairdir. Dergi, Türkiye'de Büyük Doğu Hareketi'nin ve antikomünizmin yayılmasında öncü bir rol oynamıştır.
Paylaş
"Cumhuriyet Hatibi" olarak tanınan HAMDULLAH SUPHİ TANRIÖVER'in Osmanlıca ithaflı ve imzalı fotoğrafı,
Hamdullah Suphi Tanrıöver, Türk edebiyatçı, yazar, öğretmen, milletvekili, siyasetçi. Kurtuluş Savaşı ve cumhuriyetin ilk yıllarında TBMM'de yaptığı coşkulu konuşmaları nedeniyle "Millî Hatip" ve "Cumhuriyet Hatibi" olarak tanınan bir siyaset adamı ve yazardır. Ayrıca İstiklâl Marşı'nı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde okuyan ilk kişidir.
Paylaş
Türk karikatür tarihinin güçlü kalemlerinden, "Amcabey" karakterinin yaratıcısı CEMAL NADİR'in ithaflı ve imzalı fotoğrafı,
İthaf, "Bay Receb'e: Cemal Nadir 7. 11. 1940" şeklindedir. Foto Sabah
Cemal Nadir, Bulgaristan göçmeni bir ailenin çocuğu olarak Bursa'da doğdu. İlköğrenimini Bursa'da tamamladıktan sonra ortaokulu Bilecik'te okudu. Girdiği bir sınavdan sonra mühendislik eğitimi görmek üzere Almanya'ya gitme hakkını kazandıysa da bu hakkını kullanmadı. Aynı zamanda hattatlık yapan babasının da etkisi altında ressam olmaya karar verdi. Sanayi-i Nefise Mektebi (İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi) sınavlarını kazandığı halde, okula alınmayınca Nadir (asıl soyadı Güler) de ilk düş kırıklığını yaşamış oldu. Bir kasnakçının ve bir makine tamircisinin yanında çırak olarak çalıştı. Bir süre sonra tabela ressamlığı yapmaya başladı.Buna paralel olarak ilkokullarda resim öğretmeni olarak da çalıştı. İlk kez 1920 yılında Sedat Simavi'nin yayınladığı Diken dergisinde bir karikatürü yayınlandı. 1928 yılında günlük çizmek üzere Akşam gazetesi yöneticilerinden Necmettin Sadak'tan teklif aldı. 1943'e kadar bu gazetede çalıştı. Gündelik çizdiği gazete karikatürlerinin yanı sıra Akbaba, Köroğlu, Yedigün ve Yücel gibi haftalık ve aylık dergilerde de karikatür yayımladı. II. Dünya Savaşı sırasında Cumhuriyet gazetesinde karikatürlerini yayınlattı. 1941 yılında Vedat Günyol'la birlikte çocuklara yönelik Arkadaş isimli bir dergi yayınladı. Çeşitli dergilerde yayınlanan karikatürlerinin yanı sıra, 1942-1944 yılları arasında Amcabey adlı mizah dergisini yayınladı.
Paylaş
SPOR TARİHİ
Osmanlıca yazılı futbol topuyla poz veren futbolcular, 17x12 cm
Paylaş
SPOR TARİHİ
1924 Yaz Olimpiyatları'na katılan Türkiye Futbol Milli Takımı,
Fotoğrafta "Nedim Kaleci, Kemal Ruhi, Cafer Çağatay, Kadri Göktulga, İsmet Uluğ, Nihat Bekdik, Bedri Gürsoy, Bekir Refet, Zeki Rıza Sporel, Alaattin Baydar, Mehmet Leblebi" futbolcular yer almaktadır. Arkasında Osmanlıca yazmaktadır.
"Foto Türk" damgası mevcut
Paylaş
SPOR TARİHİ
Erken dönem Eskişehir'de futbolcular formalarıyla hatıra fotoğrafı, Foto Asrî Eskişehir
Arkasında da Asrî Fotoğrafhanesi'nin Osmanlıca damgası bulunmaktadır.
Paylaş
SPOR TARİHİ
Erken dönem Eskişehir'de iki futbolcu formalarıyla hatıra fotoğrafı, Foto Asrî Eskişehir
Arkasında da Asrî Fotoğrafhanesi'nin Osmanlıca damgası bulunmaktadır.
Paylaş
Paylaş
SPOR TARİHİ
Osmanlıca 1342 senesi Bursa ve Eskişehir futbol takımları birarada
Paylaş
SPOR TARİHİ
1928'de Kabataş Lisesi İkinci Voleybol Takımı hatıra fotoğrafı
Paylaş
SPOR TARİHİ
ESKİŞEHİR TÜRK IŞIĞI Futbol Takımı Kaptanı Cevad, 1926 tarihli
Paylaş
SPOR TARİHİ
Fenerbahçe - İzmir Muhtelit Takımı futbol maçı hatırası, 1925 tarihli
Foto: Ahmet Hamdi, 27 Mart 1341 tarihli,
Fotoğrafın arkasında takımın dizilimi ve numara ile ilk onbirin isimleri kayıtlıdır,
Fenerbahçe futbol takımının, Karşıyaka Spor Kulübü'nün davetlisi olarak 1925 Mart ayında İzmir'e yaptığı seyahatte yapılan bu maçı Fenerbahçe 7-0 kazanmıştır
Paylaş